Silhouet

 

Ook in de natuur kun je mooie silhouette-foto's maken. 

Zoek het contrast op van licht en donker.... een boom met veel tegenlicht van de ondergaande zon is wel een makkelijk te vinden onderwerp.

Maar er zijn genoeg onderwerpen te vinden die geschikt zijn.... het hoeft geen grote boom te zijn, ook kleine onderwerpen zoals paddenstoelen zijn met je macrolens een dankbaar onderwerp.


Ik mag graag met zonsondergang wandelen in de duinen... en dan kom je dit soort plaatjes genoeg tegen. Een warme sunset geeft dan naast het donkere silhouet nog een mooie kleur aan de foto.

En ondanks dat de "takkenzooi" het onrustig maakt, gaat er toch een bepaalde sfeer uit van de foto. 

Ik ben altijd al geraakt door dit soort "bicolour" foto's.... maar 2 kleuren in de foto, voor mij gaat er toch een bepaalde kracht van uit.


Ook kleinere onderwerpen lenen zich voor silhouet-foto's.

Mijn favoriet zijn dan wel de kleine paddenstoelen.... 

Op de grond zoeken naar mooie vrijstaande paddenstoelen en dan met je compositie de lichtvlekken op de achtergrond in het bos zoeken.

Als het onderwerp zelf nog te veel in het licht staat kun je een schaduw creëren en eventueel ook iets onderbelichten.

Een mooi onderwerp is altijd een aparte boom die je in de compositie los kan zetten van de achtergrond.... dus tegen de lucht in......

En zoals op deze foto tegen de zon in tijdens een mooie zomeravond..... met een diafragma van F 22 maak je van de zon een mooie ster...