Wandeltips

 

Op deze pagina enkele van mijn favoriete natuurgebieden waar we veel wandelen.

Dit is voor een groot gedeelte in onze woonomgeving Noord Holland.... maar regelmatig gaan we ook iets verder ..... We komen heel graag op de Veluwe...  is met zo'n 1,5 uur rijden op een vrije zondag wel te doen en er zijn zoveel mooie plekjes.......

En natuurlijk mijn favoriete vakantie........... Isle of Skye en Cornwall.

Veel plezier .... misschien komen we elkaar eens tegen..... met camera !!

!!   Onder elke locatie staan de coördinaten.... even klikken en je weet precies de plek waar deze foto's zijn gemaakt.


De Schoorlse Duinen

Als wandeltip zeg ik vaak;

De Schoorlse Duinen. De grote verscheidenheid in het landschap is een uitdaging om te fotograferen. Bossen en duinen, heidevelden en strand. Tijdens een wandeling is er veel te zien, van runderen die het gebied begrazen, mooie doorkijkjes tot aan de vele bomen en plantensoorten en even doorlopen naar De Kerf is ook zeker de moeite waard. Ik wandelde in dit gebied al als kleine jongen met mijn ouders, nu 50 jaar later boeit het me nog steeds, mede door de fotografie, want dan ga je toch anders kijken naar de dingen om je heen. En onderweg natuurlijk even koffie met appelgebak bij de Berenkuil.

N 52 41.854, E 4 40.172Wildrijk - Sint Maartensvlotbrug

De meest verrassende fotolocatie in Noord Holland. Eind April beginnen de Blauwe Hyacinten te bloeien in dit kleine bosje... maar het is groot genoeg om er een paar uur te wandelen en te fotograferen. 

Wildrijk.... nooit van gehoord... Nou... dan moet je daar echt eens naar toe........

Je kijkt je ogen uit... 

N 52 47.324, E 4 42.03Landgoed Elswout

Bij Overveen ligt het Landgoed Elswout... Vanaf het parkeerterrein zijn er 2 wandelroutes... 2,5 en 4 km.  De lange wandeling is de mooiste... kronkelend door dit landgoed kom je vele leuke bruggetjes en huisjes tegen.... Vooral in de herfst als de bomen verkleuren is het een sprookje om hier te wandelen. Genoeg te fotograferen.... van kleine paddenstoeltjes tot hele grote oude bomen.

Op mijn lijstje staat nog een wandeling door dit park als er een pak sneeuw ligt....

N 52 22.618, E 4 35.957  Park Kennemerland Zuid

Bij het bezoekerscentrum start de wandeling door dit mooie duingebied. Duinmeertjes, Vogelmeer met kijkhut, Duindoorns met zijn knaloranje bessen, Schotse Hooglanders.... en aan de andere kant van de Zeeweg in het Kraansvlak lopen de Wisenten. 

N 52 23.706, E 4 35.618Speulderbos

Het Speulderbos bij Ermelo staat bekend om zijn "dansende bomen". Een wandeling van 8,5 km. gaat door dit gebied.... zeker de moeite waard...  De kromme Beukenbomen, grafheuvels, de Ermelose Heide en veel meer....

Staat Nr. 1 in de lijst "Mooiste bossen in Nederland..... I say YES !!

Boshuis Drie is het vertrekpunt van deze Cultuur-Historische wandeling welke door paarse paaltjes is aangegeven.

N 52 15.881, E 5 40.666Posbank

Herfst 2015 ben ik hier zelf voor het eerst geweest... De bloeiende Heidevelden op de Posbank moet je een keer gezien hebben. Hotelletje boeken.... 's ochtends om 5.00 uur de zonsopkomst fotograferen... terug voor ontbijt en daarna lekker terug een wandeling uitzoeken bij het bezoekerscentrum.

N 52 1.049, E 6 1.412

 Hierdense Beek

Midden in het bos parkeren en meteen de wandeling beginnen langs deze beek. Deze langzaam stromende beek is een mooi onderwerp om te experimenteren met lange sluitertijden. In de herfst is dit wel zeer de moeite waard door de mooie kleuren. Na hevige regenval treed bij beek buiten zijn oevers en laat een moerasachtig sfeertje zien. Een wandeling met sneeuw en ijs staat nog op mijn lijstje.

N 52 20.558, E 5 42.44Kootwijkerzand

De grootste zandvlakte op de Veluwe kenmerkt zich door de vele Dennenbomen die in gebied staan. Geen echte wandelroute maar gewoon bij de uitkijktoren/parkeerterrein het gebied in gaan en lekker genieten. Vooral bij een mooie zonsopkomst is het hier heel mooi.... maar ook met mist.... of in de herfst als de Vogelkers geel kleurt.

N 52 10.144, E 5 45.459Het Oude Loo

De Kroondomeinen van Paleis 't Loo in Aperdoorn ... het bos achter het paleis... met daarin kasteel Het Oude Loo ( alleen toegang in April en Mei) 

Als kind kwam ik hier met mijn ouders en nu na 45 jaar heb ik dit park opnieuw ontdekt !! Mooie vijverpartijen en huisjes uit de tijd dat de koninklijke familie hier nog woonde.

N 52 13.749, E 5 56.52Spanderswoud

In 's Graveland ligt dit mooie landgoed van Natuurmonumenten. Een kleine wandeling van 3,3 Km. geeft ruim voldoende inspiratie voor vele leuke foto's.

Beekjes, vijvers en bruggetjes in een mooi Beukenbos.

 

 

 

 

N 52 14.344, E 5 7.889Den Oever

Op de dijk bij Den Oever is het bij laagwater prachtig om foto's te maken. Vooral bij zonsondergang kan ik me hier wel een paar uur vermaken.... Het droogliggende wad met zijn mooie structuren maar ook de vergezichten zijn prachtig. Niet echt een grote wandeling, maar wel mijn favoriete plek aan de kust in Noord Holland.

N 52 56.558, E 5 1.48Cornwall UK

Als we nu al 5 jaar in Cornwall zijn geweest dan kun je toch wel spreken van een favoriete plek.

Aan de north-coast van Cornwall ligt het met rotsen gevulde strand Sandy Mouth.... De hele dag wandelen langs de kust over het mooie Coastal path.......  I love It ...!!

Onze B&B is in Tintagel en van daaruit kun je dagelijks de meest mooie plekken bezoeken...

N 50 51.695, W 4 33.404 

Scotland - Man of Storr

Even boven de stad Portree, een kwartiertje rijden ligt de parkeerplaats langs de weg. Een wandeling van ongeveer een uurtje brengt je tot aan de voet van deze rotspartij die je een mooi uitzicht geeft over dit gebied....  maar... "You ain't seen nothing yet"  ...  Je moet toch echt nog even verder lopen om op een heuvel verder op een geweldig uitzicht te krijgen over deze rotspunt.

Dit gebied is toch echt wel de meest gefotografeerde plek in Schotland. Met statief en volle fototas even wat inspanning om er te komen, maar eenmaal op de top absoluut de moeite waard.

 

N 57 30.434, W 6 10.563