Architecture and Nature

Naast natuurfotografie is Architectuur in de steden wel een interesse van mij. 

Vooral om de combinatie te zoeken.... Ik probeer altijd een gebouw te combineren met een mooie boom.... vaak staan deze ook in de omgeving als onderdeel van het stedelijke landschap.

Je moet er soms even voor zoeken... en vaak een laag punt zoeken om van daaruit de foto te maken..... dus liggend op de grond..... "Pap.... wat doet die meneer" is dan ook een vaak gehoorde opmerking.

 

 


Een bezoekje aan een grote stad is natuurlijk altijd de moeite waard. 

Een andere omgeving en andere architectuur..... vooral dichtbij in steden als Parijs of Londen is het leuk om foto's te maken.... maar ook in eigen land in steden als Rotterdam, Groningen en Almere is er genoeg te zien.

En natuurlijk kun je ook gewoon in je eigen dorp eens kijken of de combinatie van architectuur en natuur te vinden is....

Hier op de foto in mijn woonplaats Heerhugowaard de gevel van het theater met op het plein een Plataanboom die de eerste groene blaadjes in het voorjaar laat zien.


Oude bomen langs de Seine in Parijs bij de Sacre Coeur en de Notre Dame.Parijs - Eifeltoren

 

Genoeg oude bomen in Parijs rondom de Eifeltoren. De warme zonsondergang geeft de foto nog wat extra sfeer.

Maar ook midden op de dag met een strak blauwe lucht is het een foto waard.Ik hoop dat ik met dit thema Architectuur en Natuur een inspiratie heb gegeven...... en dat een volgende keer als je een mooi gebouw ziet om te fotograferen... je meteen gaat zoeken naar een mooie boom in de omgeving om deze in de compositie te laten meedoen.......  ben benieuwd !!