Daylight Flashing

 

                             Je flitser mee de natuur in? .... Ja Natuurlijk..!!

 

Buiten in de natuur flitsen lijkt misschien een vreemd gezicht, maar kan duidelijk een positieve bijdrage leveren aan het resultaat van de foto.  Overdag kan bij veel licht ( felle zon ) de flitser gebruikt worden als invullicht om schaduwen op te lichten.  Een goede verhouding tussen bestaand licht en flitslicht zal zeker geen lelijke afbreuk doen aan de foto.  De kunst is om het flitslicht er natuurlijk uit te laten zien en niet als zodanig herkenbaar.

Flits met mate.....!!

 

Bij het monument op de afsluitdijk staat dit bronzen beeld.

Tijdens een mooie sunset deze foto gemaakt..... zonder gebruik te maken van een flitser zou het beeld als een silhouet te zien zijn.... nu, met gebruik van een flitser is het beeld weer duidelijk te zien. De flitser is op 1/8 van volle sterkte gebruikt om de sfeer in de foto te behouden.


Off-Camera-Flash

 

Hier een uitgebloeide Paardenbloem mooi in de avondzon !!! 

 

Nee hoor !!..... het was een grijze trieste herfstdag. Hier heb ik de flitser gebruikt los van de camera.

De flitser staat links van de Paardenbloem laag bij de grond, aangestuurd door een afstandbediening..

Zo zie je dat je ook op een saaie dag nog wel wat leuke foto's kan maken.


Turn day into night

 

De foto zo belichten dat het zelfs overdag geheel donker lijkt, dan de flitser instellen en het ziet eruit alsof je 's nachts deze foto hebt gemaakt


Inflitsen

 

Inflitsen doe je om je onderwerp iets op te lichten. 

De omgeving blijft evengoed belicht .... maar zonder flits zou hier de paddenstoel iets te donker zijn. Inflitsen is dus een mogelijkheid ... maar met mate !!