Look Up !!

 

Een leuk effect krijg je door dicht bij je onderwerp te gaan staan en recht omhoog je foto te maken. Er onstaat een ruimtelijk effect en een andere kijk op je onderwerp. Je kunt dit heel mooi doen met architectuurfoto's van moderne gebouwen, je krijgt dan hele mooie strakke plaatjes die spannend zijn om te bekijken.  Maar ook in de natuur met een groep bomen of liggend tussen het riet is dit een leuke techniek om eens een andere foto te maken. 


Ook liggend op de grond in het bos heb je een andere kijk op de natuur.

De horizon laag in de foto zetten en dan met je groothoek zoveel mogelijk landschap meenemen.

In deze foto is iets gespeeld met de witbalans om een beetje een "Twilight"sfeertje te krijgen.


Hier een Beukenboom in het vroege ochtendzonnetje.... een mooie sfeerfoto met dat licht.... maar ik dacht 's middags op de terugweg ... Ga er eens onder liggen.... zie het resultaat op de foto rechts.En wat dacht je van in het voorjaar......

Op deze foto wat Beukenbomen in het Speulderbos begin Mei dat alles nog fris en lichtgroen is......

Ga eens tegen een dikke boom aan staan en richt de camera omhoog.... hier maakt de lage tak groene blaadjes een beetje een voorgrond waardoor er meer diepte ontstaat.


Tussen het riet .... De camera op zijn rug op de grond zetten, zelfontspanner instellen en weglopen. Geflitst om het Riet niet te donker te laten worden door de heldere wolken.