Ron de Vries is passie voor bloemen en fotografie....

 

Ron zit al 40 jaar in het bloemenvak en heeft nu al 21 jaar zijn eigen winkel in Heerhugowaard waar hij dagelijks bezig is met bloemen en het maken van mooie creaties.

 

Bij binnenkomst in zijn winkel sta je meteen in een andere wereld; De wereld van een bloemist met passie.  Een perfectionist die zijn bloemenwinkel elk jaargetijde omtovert in een sfeer waar de vakmanschap vanaf straalt. Met een reactie als Wooooowww, laat menig bezoeker weten dat ze het mooi vinden. We gaan bij Ron op bezoek en laten ons meeslepen in zijn wereld van bloemen… heel veel bloemen.

22.jpg

Trends:

Alleen bij het woord “trends” al kijkt Ron afkeurend. Trend, trends….. Ik doe al jaren mijn eigen ding en gelukkig met heel veel succes, aldus Ron. Lopend door zijn winkel genieten we van alle mooie creaties, de aparte glasvazen en natuurlijk  de mooie bloemen. Het is een spel van vormen en kleuren en natuurlijk de jarenlange ervaring als bloemarrangeur, als we Ron vragen: Hoe bedenk je dit alles? De sfeer voor dit voorjaar is wit en cerise-rood-fuchsia... Naast een royale collectie witte bloemen waar Ron bekend om staat is er een ruime keuze aan de kleur cerise-rood. Rozen, Lisianthus, Bromelia’s en de aparte soorten Anthuriums zijn de basis voor mooie boeketten en bloemstukken. 

Bloemen, bloemen en bloemen....

Alles ziet er top uit in zijn winkel en Ron heeft altijd wel iets te vertellen. Is het niet over bloemen dan wel over één van zijn andere creatieve interesses. Bij Ron in de winkel heb je nog het gevoel dat je in een echte bloemenwinkel staat, geen woonaccessoires, lantaarns, spiegels en kussentjes maar lekker veel bloemen, heel veel bloemen. 

 

Interview met Ron....

 
Wat is je favoriete vakantie bestemming en waarom?
 

By far Nieuw Zeeland - De grote verscheidenheid aan natuur is echt geweldig en ook zo totaal anders als in Europa. De uitgestrektheid, 500 km. rijden en 3 auto's tegenkomen dat gaat je hier echt niet lukken..... . Maar er staan nog wel wat andere landen op mijn verlanglijstje, zoals: Jordanie, IJsland en Yellow Stone National Park.    

Waar ga je komende zomer met vakantie naar toe?

Naar Cornwall UK... De ruige natuur met veel rotsen, kliffen en watervallen zijn echt prachtig, alsof je duizend jaar terug gaat in de tijd. Lekker de hele dag buiten, wandelen, fotograferen en genieten van de natuur. En dan ’s avonds lekker in de pub een hapje eten en een whisky drinken. 

Wat is het mooiste bloemstuk wat je dit jaar hebt gemaakt?

Dat is een heel apart rouwarrangement geweest met als titel; Terug naar de Natuur”. Een vriend van mij is enige tijd geleden overleden en als biologiedocent, natuurliefhebber en fotograaf verdiende hij deze aparte creatie.

Heb je naast je drukke bestaan als bloemist nog wel tijd voor je hobby?

Dat is misschien het allergrootste probleem, niet alleen van mij, maar van iedereen denk ik: Tijd, we hebben eigenlijk te weinig tijd. Maar fotograferen kun je eigenlijk altijd, dus als we even vrij zijn gaan we lekker de natuur in, lekker wandelen in de bossen en duinen, en natuurlijk de camera meenemen. 

Lekker eten ! mijn lievelings gerecht is....
 
De Kantonese Rijsttafel ..... en als mijn schoonmoeder trakteert smaakt het extra lekker !!  En Carol maakt het allerlekkerste nagerecht dat er bestaat... Pavlova, uit de Nieuw Zeelandse keuken... Wat van ver komt is lekker !!
 
Wat is het leukste of gekste wat je ooit gedaan hebt?
 
Ik heb 2 jaar gewerkt in Saudi Arabië in een bloemenwinkel en grote bloemversieringen gemaakt in de meest bizarre paleizen, in grote hotels en op het jacht van King Fahed. Een ervaring om nooit te vergeten. Ook onze Theater-Bloemenshows zijn een mooie herinnering.
 
Wat is de beste of leukste film die je dit jaar hebt gezien?
 
Uit de serie van BBC-Earth is dat Frozen Planet. Een fantastische natuurfilm over het leven op de Noord- en Zuidpool.  5 dagen in een tentje bij -20 graden wachten tot die ijsbeer langs komt...... een leuke vakantie, maar mijn vrouw wil niet mee !!
 
Je wint een leuke prijs ! ...Naar welke winkel ga je als eerste om eens lekker te shoppen ? 
  
Eerst zet ik mijn vrouw en dochter af bij hun favoriete boetiek ..... zodat ik dan zelf lekker kan gaan shoppen bij Cameraland.
 

"Vind ik leuk" wordt tegenwoordig veel gebruikt.... maar wat vind jezelf leuk?

Wat ik echt heel leuk vind is momenteel de combinatie van bloemen en fotografie. Beide lekker creatief en de leuke wisselwerking van bloemenklanten die mee gaan met een fotowandeling en foto-friends die nu in de winkel bloemen kopen.

Heb je nog een laatste slogan voor ons?

Ja natuurlijk !!  …..“The Show must go On”